GOCAVLAANDEREN

Autokeuring

Bandentool

 

Welke bandenafmetingen voor uw voertuig ?

De bandentool is enkel van toepassing op personenwagens. Personenwagens zijn voertuigen van de categorie M1 geschikt voor het vervoer van personen, bestuurder inbegrepen, met maximum negen (8+1) zitplaatsen.


De oorspronkelijke afmetingen voorgeschreven door de constructeur van het voertuig worden altijd aanvaard. Deze afmetingen worden hernomen in het Proces Verbaal van Goedkeuring (PVG), het gelijkvormigheidsattest (COC), het instructieboekje van de constructeur of op de originele sticker van de constructeur. Voor alle andere afmetingen (niet-oorspronkelijk), dient de buitendiameter van de band overeen te komen met de buitendiameter van één van de originele banden met een tolerantie van -2% en +1,5%.

« GOCA stelt alles in het werk om de betrouwbaarheid van de door de bandentool berekende gegevens te verzekeren. Niettemin neemt GOCA geen verantwoordelijkheid voor de actualiteit, de juistheid, de volledigheid en de kwaliteit van de inhoud. Deze bandentool is een bron van algemene informatie en betreft op geen enkele manier de situatie van een natuurlijke persoon of rechtspersoon en dient derhalve niet als een vervanging van een professioneel advies. »