GOCAVLAANDEREN

Rijbewijs

Definitie categorie A

A

Motorfiets

 

Categorie A1: max. 125cc en 11 kW met een vermogens/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg en driewielers tot maximum 15 kW.

Categorie A2: max. 35 kW met een vermogens/gewichtsverhouding van minder dan 0,2kW/kg. OPGELET: dit mag niet afgeleid zijn van voertuigen met meer dan het dubbele vermogen.

Categorie A: motorfietsen met of zonder zijspan met een vermogen van meer dan 35 kW en driewielers met motor met een vermogen van meer dan 15 kW.

 

Ben je in het bezit van een rijbewijs B afgegeven voor 1 mei 2011 dan mag je een motor categorie A1 besturen. Dit is enkel toegelaten op Belgisch grondgebied. Om in het buitenland te rijden moet je effectief in het bezit zijn van een rijbewijs voor de categorie A1.


Ben je sinds 2 jaar in het bezit van een rijbewijs B afgegeven vanaf 1 mei 2011, dan mag je een motor categorie A1 besturen op voorwaarde dat je 4 uur opleiding volgt in een erkende rijschool. Er zal een code 372 aangebracht worden op je rijbewijs. Het besturen van een motor categorie A1 is enkel toegelaten op Belgisch grondgebied. Om in het buitenland te rijden moet je effectief in het bezit zijn van een rijbewijs voor de categorie A1.