Rijbewijs

BOB vanaf de eerste minuut

GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor de autokeuring en examinering voor het rijbewijs en BOB starten een nieuwe samenwerking. Beide partners slaan de handen in elkaar om jonge en pas geslaagde bestuurders te sensibiliseren om niet te drinken wanneer men nog moet rijden. Ook de Waalse en Brusselse rijexamencentra worden lid van het nieuwe partnerschap en zullen de BOB-boodschap mee uitdragen.

11/3/2024

11/3/2024

BOB vanaf de eerste minuut

‘BOB vanaf de eerste minuut’, zo luidt de slogan van de nieuwe campagne die vandaag wordt afgetrapt in alle rijexamencentra van ons land. In Vlaanderen gebeurt de samenwerking met GOCA Vlaanderen, in Wallonië met Autosecurité en AIBV en in Brussel met ACT. Allemaal samen zullen zij via affiches en beelden in de verschillende examencentra pas geslaagde bestuurders oproepen om hun verantwoordelijkheid op te nemen in het verkeer en niet te drinken wanneer men nog moet rijden. Om deze boodschap kracht bij te zetten, krijgen de geslaagde bestuurders van het praktijkexamen rijbewijs B de komende weken uitzonderlijk ook een BOB-sleutelhanger om hen eraan te herinneren om op een veilige en verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer. Op die manier dragen ze de BOB-boodschap mee uit als ambassadeurs, vanaf de eerste minuut.

Nieuwe partnerschappen

In 2022 maakten Assuralia, Belgische Brouwers en Vias Institute, de vaste partners van BOB, de overstap van BOB naar ACT BOB. Het doel? Het hele jaar door aanwezig zijn en nog meer sensibiliseren op alle mogelijke manieren om alle Belgen actief hun verantwoordelijkheid te laten nemen om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Het partnerschap met de rijexamencentra in België past perfect in deze nieuwe BOB-gedachte om ook aansluiting te blijven vinden met jonge bestuurders. De cijfers leren ons dat 18-25-jarigen doorgaans de helft minder onder invloed rijden dan oudere leeftijdsgroepen, maar desondanks blijft het belangrijk om ook bij hen te blijven sensibiliseren.