GOCAVLAANDEREN

Autokeuring

Keuringscentra

 

Openingsuren keuringcentra

De keuringcentra zijn dagelijks open van 07u00 tot 17u00. De openingsuren zijn op maandag en/of donderdag uitgebreid tot 19u00. Sommige keuringcentra hebben aangepaste openingsuren. Gelieve  de openingsuren van de keuringcentrum waar u wenst zich te begeven altijd na te kijken op de website van de onderneming.

Uw voertuig laten keuren op afspraak is ook mogelijk. Een afspraak kan geboekt worden via de nationale website www.afsprakenautokeuring.be of rechtstreeks via de website van de onderneming van uw keuze. De laatste keuring op afspraak kan worden vastgelegd tot 18u40 op maandag en/of donderdag en tot 16u40 de andere weekdagen.

 

Vanaf wanneer mag mijn voertuig bij de keuring voorgereden worden zonder dat ik een deel van de vorige geldigheidsperiode verlies?

Indien uw voertuig al eerder gekeurd is kan u uw voertuig aanbieden vanaf 2 maanden voor het einde van de geldigheidsdatum, zoals vermeld op het laatste afgeleverde keuringsbewijs, zonder dat u de resterende geldigheidsperiode verliest. Dit betekent dat een voertuig met vervaldatum op 1 februari kan voorgereden worden vanaf 1 december. Het nieuw keuringsbewijs is weer geldig tot 1 februari van het volgende jaar.

Indien uw voertuig nog nooit eerder gekeurd is, en u dus niet beschikt over een keuringsbewijs, dan kan u eveneens uw voertuig aanbieden vanaf 2 maanden voor de datum waarop het voertuig sinds 4 jaar ingeschreven staat in België. Bedrijfsvoertuigen moeten voor de eerste keer bij de keuring voorgereden worden na de inschrijving van het voertuig.