Algemeen

Vandaag start de winterBOBcampagne 'Wie drinkt, rijdt niet'

De boodschap ‘Wie drinkt, rijdt niet’ staat centraal op de vernieuwde baanaffiche die deze eindejaarscampagne in Vlaanderen te zien is. Voor het eerst zal die boodschap nog versterkt worden op de dynamische tekstborden boven de snelwegen. Ook een aantal nieuwe partners scharen zich achter deze boodschap, waaronder GOCA Vlaanderen.

30/11/2023

30/11/2023

12 ongevallen per dag onder invloed van alcohol

Ondanks de daling van het aantal bestuurders onder invloed tijdens de BOB-controles waren er in de eerste 9 maanden van dit jaar toch nog 3027 ongevallen met een bestuurder onder invloed. Dat zijn er 12 per dag of 1 ongeval elke twee uur met een bestuurder onder invloed. Dat aantal ligt wel iets lager dan vorig jaar over dezelfde periode. Voor het hele jaar 2022 werden er in totaal 4091 ongevallen met een bestuurder onder invloed vastgesteld. In totaal was bij 7% van de letselongevallen een bestuurder onder invloed betrokken. 10 jaar geleden was dat nog 10%. Het percentage bestuurders dat na een ongeval getest wordt op alcohol is in die periode ook gestegen van 59 naar 82%.

Nieuwe samenwerkingen met examencentra en sportclubs

BOB-partners Vias institute, Vzw Belgische Brouwers en Assuralia zijn zeer tevreden met enkele nieuwe samenwerkingen. Hiermee zal de BOB-boodschap niet alleen tijdens de campagneperiode, maar het hele jaar door uitgedragen worden. Zo zal door een samenwerking met onder meer GOCA Vlaanderen, ook in de examen- en keuringscentra BOB een prominente plaats krijgen. Via een partnership met Sport Vlaanderen zal ook in talloze sportclubs de campagne te zien zijn. In de Carrefour-supermarkten zal de rayon van niet-alcoholische dranken aangekleed kunnen worden met het BOB-logo.

Samenwerking met GOCA Vlaanderen

Wat betreft de samenwerking met GOCA Vlaanderen komt er een nieuwe persactie in februari/maart 2024. Er zal dan een wand met BOB-sleutelhangers geplaatst worden in een examencentrum, waarbij elke geslaagde voor het rijexamen er eentje overhandigd krijgt. In combinatie daarmee zal ook BOB-affiche en -televisiespot verschijnen in de onthaalruimtes van de keurings- & examencentra en zullen deze ook online meegenomen worden op de website en social media van GOCA Vlaanderen.

Wordt vervolgd!